Recipes-ku Headline Animator

Recipes-ku

Ahad, 15 April 2012

PUDING LABU

  • 1 BIJI LABU KUNING  YANG MASAK
  •  250 ML SANTAN PEKAT
  • 6 BIJI TELUR GRED "B
  • 150 GRAM GULA
  • 3 HELAI DAUN PANDAN - kisar dan ambil jusnya




CARA MENYEDIAKAN
  1. BASUH LABU KUPAS KULITNYA , KELUARKAN BIJINYA DAN BIARKAN SEKETIKA
  2. KEMUDIAN CAMPURKAN SANTAN BERSAMA TELUR, GULA DAN JUS PANDAN KE DALAM SATU BEKAS DAN GAUL SEHINGGA SEBATI
  3. TUANGKAN ADUNAN TADI KEDALAM LABU DAN BUNGKUS LABU TERSEBUT DENGAN KERTAS ALUMINIUM
  4. SELEPAS ITU MASUKKAN LABU TERSEBUT KE DALAM PENGUKUS SELAMA 20 MINIT
  5. UNTUK MENAMBAHKAN RASA ENAK LAGI, LABU TERSEBUT BOLEH DIMASUKKAN KE DALAM KETUHAR DAN BAKAR SELAMA 10 MINIT
  6. SETELAH MASAK, SEJUKKAN DI UDARA BIASA ATAU PADA SUHU BIASA, SEDIA UNTUK DIHIDANG..

Tiada ulasan:

submit to reddit Delicious Save this on Delicious