- 1 BIJI LABU KUNING YANG MASAK
- 250 ML SANTAN PEKAT
- 6 BIJI TELUR GRED "B
- 150 GRAM GULA
- 3 HELAI DAUN PANDAN - kisar dan ambil jusnya
CARA MENYEDIAKAN
- BASUH LABU KUPAS KULITNYA , KELUARKAN BIJINYA DAN BIARKAN SEKETIKA
- KEMUDIAN CAMPURKAN SANTAN BERSAMA TELUR, GULA DAN JUS PANDAN KE DALAM SATU BEKAS DAN GAUL SEHINGGA SEBATI
- TUANGKAN ADUNAN TADI KEDALAM LABU DAN BUNGKUS LABU TERSEBUT DENGAN KERTAS ALUMINIUM
- SELEPAS ITU MASUKKAN LABU TERSEBUT KE DALAM PENGUKUS SELAMA 20 MINIT
- UNTUK MENAMBAHKAN RASA ENAK LAGI, LABU TERSEBUT BOLEH DIMASUKKAN KE DALAM KETUHAR DAN BAKAR SELAMA 10 MINIT
- SETELAH MASAK, SEJUKKAN DI UDARA BIASA ATAU PADA SUHU BIASA, SEDIA UNTUK DIHIDANG..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan